Book en gratis synsprøve og bidrag samtidig til, at sikre at børn får mere retvisende synsprøver!

Synsprøven varer 15 minutter og udføres hos ISOeyes – Mellemgade 13 9240 i Nibe.

Endelig sker der noget for at forbedre de synstavler som vi alle kender så godt. Nye standarder er på vej, og Sundhedsstyrelsen forventer at frigive nye retningslinjer ud på foråret 2023. De ”gamle” tavler er for upræcise og synsproblemer overses.

Men…

”Vi er ikke i helt mål med de nye retningslinjer. Det er særligt retningslinjer for tavler til børn det halter med.  I en tid hvor 3-5 gange flere børn end tidligere jvf. øjenlæger og optikere oplever problemer med nærsynet er det vigtigt at de ændringer som er undervejs bliver så gode som muligt.  ”De nye retningslinjer kommer måske til at stå lige så længe som de gamle har gjort og derfor er det vigtigt at de er så korrekte som det overhovedet er muligt”.

Der er internationalt forsket alt for lidt i hvad forskelligt valg af tegn og figurer på tavlerne betyder for synsprøveresultatet. Det vil ISOeyes i samarbejde med læger, øjenlæger og sundhedsplejen gerne gøre noget ved. Hjælp til at teste en række synstavler for at kunne justere beregningerne af synsprøveresultatet, så de er sammenlignelige og retvisende uanset om man som testperson præsenteres for bogstaver, tal eller forskellige figurer.  Børn screenes via synstavler flere gange under opvækst i sundhedsplejen og hos den alment praktiserende læge.  Er screeningen ukorrekt, risikerer vi at børn ikke visiteres til øjenlæge og optiker,  og måske må leve med konsekvenser af uopdaget, ubehandlet synstab resten af livet. 

Bliv testet og bidrag til at forbedre synstest og behandlingsmulighederne for børn.

Her har du mulighed for at forespørge på en GRATIS Synsprøve hos ISOeyes og deltage i vigtig forskning - med det formål, at forbedre synstavler så synsproblemer opdages og behandles i tide...

Du kan også tilmelde dit barn i formularen:-)

DINE PERSONDATA: Vi sletter dine persondata: Navn, Tlf. nummer og emailadresse så snart Du har fået gennemført synsprøven, - dem har vi alene brug for til gennemførelse af denne booking. Vi sletter dem også såfremt du bliver forhindret i, at møde frem til din aftale. Vi skal alene bruge synsprøveresultaterne, alder og om du bruger hjælpemidler(briller o.s.v.) til at sammenligne med andre målinger.

F.eks hvilke styrke dine briller har, hvis du altså går med briller 🙂 Jo bedre du beskriver dit (eller dit barns syn), og hvordan det evt. har udviklet sig over tid, jo bedre. MEN skriv kun hvis du har tiden.. 🙂

ISOEyes har åbent for synsprøver mandag til fredag.

Kan tidspunktet bekræftes kontakter vi dig snarest muligt. Er det ikke muligt på det ønskede tidspunkt kontakter vi dig for at aftale nærmere.

Ved at trykke "Send Bestilling" giver Du hermed accept til at ISOeyes må kontakte dig med henblik på at booke dig en tid til synsprøve. Samtidig accepterer du ISoeyes deres databeskyttelsespolitik, som du finder beskrevet på hjemmesiden isoeeyes.dk

CAPTCHA image

- en sikkerhed for dig og for os.

Kontakt

info@isoeyes.dk

 

Direktør og Udvikler af Synstavlerne

Werner Elhauge

+45  29 90 95 55

welhauge@isoeyes.dk

     

Hvorfor tid til nye troværdige synstavler?

 
Den klassiske Østerberg børnetavle er både uden logaritmisk skala  som indføres som krav i foråret 2023 og så er den direkte misvisende og giver alt for gunstige synsprøveresultater ved børnescreening. Faktisk er figurerne op til 86% for store, og derved opdages mange synsproblemer ikke – før børn rykkes op til bogstavtavler.
 
Sundhedsstyrelsen arbejder p.t. i samarbejde med Dansk oftalmologisk selskab (DOS) på de kommende retningslinjer for synsprøve i almen praksis og sundhedspleje som ventes at blive frigivet allerede i foråret 2023. Ud over logaritmisk skala vil anvisningerne også sætte fokus på ensartet belysning af synstavlen indenfor det lux-spektrum som ISO standard 8596 fastsætter nemlig en lysstyrke på mellem 700 og 1300 Lux,  målt fra den anvendte synsprøveafstand.
At være indenfor dette spektrum,  gør sig ikke med vilkårligt dagslys, eller loftslys i prøverummet. Lyset kan svinge meget,  men vil som oftest være under de minimale 700 lux. Ligeledes med farvetemperaturen,  der med genskin af sollys som oftest vil være for. varmt et lys (under 3000 kelvin), og for varmt lys forringer synsprøvemiljøet.
 
Da  de snarlige anbefalinger i forhold til selve opstillingen af pictogrammer og bogstaver på tavlerne vil betyde at linierne med billeder og bogstaver står stadig tættere,  med mindre og mindre linieafstand for for hver logaritmisk trin, vil korrekt belysning få en endnu mere væsentlig betydning. Den komprimerede (Crowded) opstilling af rækker fordrer et forbedret lysmiljø.
 
Den nye synstavle fra ISOEyes sikrer dig mulighed for,  at arbejde i fuld overensstemmelse med ISO 8596,  og de kommende anbefalinger/påbud fra sundhedsstyrelsen. Både når det gælder styring af lux-værdier upåagtet rummets øvrige skiftende belysning, farvetemperatur og logaritmisk skala.
 
 

Den nye synstavle fra ISOEyes

 
– anvender LED-lys fra 72 små prismer, som sikrer et fuldstændigt ensartet belyst panel, som sikrer en fair synstest på alle niveauer. Og så er den yderst  energibesparende!
 
Synstavler fra ISOEyes kan leveres i 4 størrelser,  og med tavlefronter på afstand som er tilpasset  klinikrummets afstandsmuligheder. Der kan således leveres på andre mål end 3 og 6 meter…
 
Endvidere tilbyder ISOEyes kombitavler børn/voksne  så der ikke skal skiftes tavler.
 
Priserne for en ny komplet synstavle ligger mellem  2600 DKK og 3400 DKK ex. moms alt efter valg af størrelse og antallet af tavlefronter.
Du kan også som alternativ købe nye tavleindsatser til  de gamle lyskasser,  til priser mellem  940 DKK og 1250 DKK – se mere i prislisten.   Vælg din foretrukne forhandler i menuen foroven.